mickie 2011.02.19. 12:30

Részlet #2

A kétség lazaca (The Salmon of Doubt) című könyv borítóján olvastam először az alábbi részletet évekkel ezelőtt, melynek eredményeképpen sürgős (könyv)vásárlás vett rajtam erőt és az elhatározás, hogy Douglas Adams írásait mihamarabb megismerjem. (És csak ezután jött nálam a Galaxis útikalauz stopposoknak!) Az alábbi szöveg – egyébként Dirk Gently utolsó nyomozásának történetéből – jól mutatja Adams elképesztően zseniális gondolatmenetét, és a végén veszed csak észre, hogy az egész mindössze egyetlen mondat volt.

Douglas Adams: A kétség lazaca

Normális esetben megkérdezné a férjét, magyarázta, de az nemrég meghalt bungee jumpingolás közben, amit persze nem kellett volna csinálnia az ő korában, de a hetvenedik születésnapja volt, és azt mondta, hogy pontosan azt fogja csinálni, amit akar, még ha bele is hal, ami persze be is következett, és bár természetesen megpróbált kapcsolatba lépni vele egy médiumon keresztül, egyetlen üzenetet kapott tőle, mégpedig hogy ő nem hisz ebben az ostoba spiritualista szélhámosságban, az egész csak mocskos szemfényvesztés, amiről a néni azt gondolta, hogy goromba dolog volt tőle, és persze elég kínos volt a médiumnak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegyzetfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr122672418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása