mickie 2010.05.23. 23:09

Mának lenni

Mának lenni...
- mit jelent?

Csak a mostnak élni, hiszen ez a "ma" véges, mindig, minden alkalommal. Folyton elmúlni, majd újjászületni, mint a Főnix. Folytonos változás, újabb és újabb lehetőség.
Része lenni a megfoghatatlan, de múló örökkévalónak. Ezer fokon égni, hiszen a "mában" minden pillanat, minden mozzanat egyszeri és megismételhetetlen, gyorsan múló illúzió. Mindig van tovább, de ma ez a tovább még a "holnap", megfoghatatlan, távoli, bizonytalan. És nem lehet valódi; elképzelt a "holnap", hiszen holnap nem jöhet, csak egy újabb "ma". Ahogy az elmúlt számtalan "ma" már csak "tegnap", s emlékeinkben sohasem ugyanolyan, mint "ma"-ként volt. Csak a "ma" bizonyos és csak addig, amíg benne érezzük magunkat, amíg át tudjuk élni a megismételhetetlen, vissza nem térő perceket...
A "ma" alkatrészeit...

by mickie

A bejegyzés trackback címe:

https://jegyzetfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr352026388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása