mickie 2010.10.17. 10:10

Szerpentin

Szerpentin
*(ophit, kigyókő), víztartalmú magnéziumszilikát (H2Mg3Si2O8+H2O), gyakran pótolja bizonyos mennyiségét a magnéziumnak... tömött vagy finoman szemcsés, ritkán finoman szálas. Kristályokban nem ismeretes (...)
*Kanyargós út.

(Forrás: Lapoda Kislexikon)

Kőzettani ismeretek híján legyen inkább az utóbbi. :) És egy darabka görögországi emlék.

 

Ez tényleg úgy van ám, ahogy a filmeken láttuk. Kanyarog az út a tengerpart szomszédságában, egy-egy fordulóba érkezve felragyog a tenger kékje-zöldje a szürke-fehér sziklák tövében... Hogy aztán a következő kanyarban újra csak a (szinte) kopár kövek magasodjanak körülöttünk. Majd újabb irányváltás és ismét gyönyörködhetünk a sós vízfelszínen csillogva megtörő napfényben. Izgalmas és felemelő látvány a tenger, ahogy újra és újra felbukkan a szemünk előtt. És van az az útszakasz, ahol szorosan a partvonal mellett haladunk... – nem győztünk betelni a látvánnyal.
Rodosz keleti partja mentén autóztunk, amikor a szerpentines utazásban volt részünk. (Tudom, kanyargós utak itthon is vannak, de tengerre ritkán akadhat a tekintetünk.) Kis piros, bérelt autóval haladtunk, és ha épp nem azzal lettem volna elfoglalva, hogy a hőségben kanyargó, hullámvasútszerű utazást tényleges rosszullét nélkül "átvészeljem", biztosan érzékletesebben megörökítettem volna, micsoda táj tárult elénk akkor. A következő képek talán csak sejtetik:

by mickie

Zene: Quimby - Autó egy szerpentinen (Kilégzés, 2005)

A bejegyzés trackback címe:

https://jegyzetfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr202110192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tune-chan 2010.10.17. 19:20:47

"Autó egy szerpentinen, mely kitudja merre tart..."

Óóó, na majd egyszer talán én is kocsikázhatok szerpentinen. :D
A képek nagyon ott vannak ám, a kedvencem a visszapillantó-tükrös. =))))

mickie · http://cicufer.blog.hu 2010.10.17. 19:49:43

@Tune-chan: Köszi a kommentet, nagyon megörültem neki! :)
Tényleg, ezeket a képeket nem is nagyon láthattad még, talán csak egy volt benne a mutogatnivaló listában. Örülök, ha tetszenek. ;)
süti beállítások módosítása